כולנו חווים אתגרים בדמות משברים בחיינו, חלקם גדולים וחלקם פחות. כל משבר הוא טלטלה לא פשוטה, ולעיתים מציף אצלנו רגשות קשים ומייאשים. השלב הראשון שבו אנו נתקלים הוא הנפילה, התחושה שמשהו רע קרה, משהו לא צפוי, משהו שאנחנו לא ממעוניינים בו, ואין לנו שליטה עליו. כל אחד בוחר להתמודד אחרת עם המצב החדש שנקרה בדרכו, אני קוראת לזה ה”בור”. משום שבשלב זה אנו נוטים להיכנס לסוג של בור (מטאפורי), שבו אנו מאפשרים לעצמנו לחוות את כל הרגשות השליליים כמו: עצב, כעס, אכזבה, רחמים עצמיים, בושה ועוד. כל רגש שמתעורר הוא לגיטימי ורצוי לתת לו ביטוי ומקום. זה לגמרי בסדר להיכנס לבור ולשהות בו, לעצור קצת ולעכל את מה שקרה.
השאלה מה אנו בוחרים לעשות כשאנו מרגישים שהישיבה בבור גורמת לנו לתקיעות וכבר לא מתאימה לנו יותר. זה השלב שאותו אנחנו צריכים לנצל כדי לעשות כמה ברורים עם עצמנו. לנסות ולהבין מה עובר עלינו, מה הקשיים, מה הכוחות שישי בי שיכולים לעזור לי, ומה הדברים שמחזקים אותי וחשוב שאחזור אליהם דווקא בזמן משבר. זה גם זמן מצוין לבדוק אלו מחשבות או תפיסות שליוו אותי בחיי כבר לא מתאימות לי יותר ובמה אני רוצה להחליפן.
אחרי שחיזקנו את עצמנו ואת החוסן שלנו, אנחנו יכולים להתבונן שוב החוצה ולנסות לזהות מה ההזדמנויות שהביא איתו המשבר. כן, הזדמנויות. דווקא הטלטלה והשבר, מביאים איתם הזדמנות להניע שינוי. באמצעות גיוס הכוחות והעוצמות שלנו, וקבלת כלים לחיזוק, נוכל לבצע התפתחות ושינוי, כך שבסופו של דבר מהשבר נצמיח משמעות חדשה ומספקת.
זה הזמן להגדיר מה אנחנו רוצים להשיג בחיינו, לבחון מחדש במה לעסוק או עם מי להיות, ולבנות את החלום. מכאן, כל מה שנותר הוא לעשות את השינוי, להמשיך לצמוח ולעוף לכל מקום שנכון עבורנו.
המודל הייחודי שפיתחתי, שמלווה אנשים בתהליכי התמודדות עם משברים ושינויים בחיים נקרא ש.מ.ח.ה. על שם ארבעת השלבים שהוא כולל: שחרור כל המיותר, מילוי כוחות ואנרגיות חדשות, חיבור למהות ולייעוד, הגשמה.
תהליך פשוט, קצר יחסית ומאד מעצים. נסו בעצמכם.